Bildgalleri

Våra mötesplatser

gv190505
gv190505
Dagens mötesplats/soppkök med Gatans Vänner blev lite annorlunda än vanligt då vi denna gång hade "trapphäng" i Björns trädgård. då Medis hade andra evenemang. Det kändes som att komma "hem" igen (tidigare stod vi i BT) till vårt vardagsrum där vi i trappen bjöd våra vänner på bl.a kall mat, fika, mackor, godis. Det kändes lite som förr, där vännerna stannade kvar och pratade, så som vi hade det förut, Det blev mycket samtal, kramar och en del skratt. Det blev som en stor picknick med både nya och gamla vänner, och det kändes så himla bra. Innan vi skildes åt hade vi en minnesstund för våran fina Britt-Marie Siltamäki som hastigt lämnat oss. Hon var en trogen gäst hos oss på GV, som alltid spred glädje omkring sig med sitt skratt och stora leende. R.I.P Britt-Marie. Stort tack till teamet som gjort skillnad för våra vänner även denna söndag Kärlek och Respekt (Ledsen Kia, fick inte med dig på bild. De vänner som är med i collaget har vi fått tillåtelse från att lägga ut i media, vilket är viktigt då vi har som policy att inte lägga ut bilder på våra vänner/gäster)
gv190519
gv190519
Gatans Vänners mötesplats/soppkök på Medis Det är våran söndag och när vi är på plats så är många av våra besökare redan där- En del hjälper oss att bära, sätta upp bord och tält vilket vi värdesätter mycket. Vädret var ju inte så roligt då regnet öste ner vid några tillfällen. Trots det så hade vi många besökare (250 p)vilket bevisar att det är allt för många i våran stad som lever i hemlöshet/fattigdom/utanförskap, som behöver stå och köa för att få lite ätbart, få kläder och kolonialvaror. Det känns så bra att vi står där, inte bara för det de får utan att vi också tar oss tid att lyssna, prata och finnas där som medmänniska för de som behöver. När man kommer hem efter en dag med våra vänner på gatan, låser om sig, äter sin middag, sätter sig i soffan, duschar, lägger sig mellan rena lakan, känner jag att livet är så himla orättvist. Tänker på många av "våra fina" hur de kämpar för att hitta ett "tryggt" ställe att sova på under natten, t.ex Centralen, Arlanda, åka bussar och annan lokaltrafik. För alla omfattas ju inte av TÖG(tak överhuvud garanti), av olika anledningar vilket innebär att de inte kan komma in på akutboende/härbärge. Kärlek & Respekt och stort tack till alla i teamet som gjorde skillnad för många denna söndag. Note! Där besökare finns med i collaget så har vi dennes tillåtelse att lägga ut på fb.
gv190602
gv190602
Solen sken över Medis idag då det åter igen var dags för oss i Gatans Vänner att ha vårt soppkök/mötesplats. När vi fått upp allt på borden och klädgänget var klara ringlade sig köerna ganska länge, c:a 200-250 personer Under våra 3 timmar var det aldrig tomt på gäster och allt vi hade med oss gick åt. Kändes härligt att många stannade kvar, minglade lite men också satt och njöt i solen där de åt sin mat, fikade, pratade eller bara va. Det kom mest gamla vänner men också några nya, vilket gör att det blir många fina möten och samtal. Utpulsen - känner mig tacksam över att få vara en i teamet där alla känner lika inför våra vänner och att vi även denna söndag kunnat göra skillnad för de som behöver. Tänker ibland hur jag önskar att vi en dag kunde säga "nu slutar vi, vi behövs inte längre" Kärlek & Respekt (de som är med på bild utanför GV teamet har vi tillåtelse att lägga ut här.
gv190609
gv190609
En dag på Medis med Gatans Vänner och alla våra besökare som idag var c:a 250 st. Det bjöds bl.a på dryck & bröd, 80 kg pasta, 400 mackor, godis. Alexander delade ut kolonialvaror och kläder delades ut av "klädtjejerna" som idag hade det tufft. Solen sken över medis vilket gjorde att många av våra vänner stannade kvar och åt, pratade och myste med oss. Det känns bra att vi alla tillsammans får/kan göra skillnad för de i stan som av olika anledningar hamnar i hemlöshet, fattigdom, ensamhet eller utanförskap. Att vi ser och behandlar alla lika oavsett vem det är, att man tänker på att ingen människa är bara det du ser. Är tacksam över dagen och vill avsluta med att ni alla i teamet är bara bäst. kärlek & Respekt
gv190623
gv190623
Har en bra känsla efter en varm och solig dag på Medis med Gatans Vänner's mötesplats/Soppkök tillsammans med det fantastiska gänget som trots 1,5 timmes lång kö, 250 personer orkar med ett leende dela ut bl.a kaffe, bröd, dryck, pajer, pasta och dela ut kläder till alla våra vänner på gatan. Vilka är en blandning av hemlösa, fattiga, de som lever i utanförskap på något vis. Att det i Stockholm ska behöva finnas frivilligorganisationer som oss, som "ställer upp" och lindrar dagen för så många känns sorgligt. De är trötta och slitna för de har inte tak över huvudet, de är hungriga för att pengarna inte räcker till, de är ensamma och behöver någon som lyssnar och pratar, de är lite påverkade och behöver något i magen, och inte minst... så behöver de bli sedda och många behöver också en styrkekram. Tänk om dagen skulle komma då vi måste lägger ned gruppen för att inget behov finns längre. Ja, det vore ju självklart en dröm, men jag tvivlar då vi ser, att behovet blir bara större och större och på varje mötesplats kommer det många nya. Tack teamet för en fin dag i solen med "våra fina" Kärlek & Respekt


Gatans Vänner har allas lika värde och respekt för den enskilde som motto. Därför tolererar vi inga former av diskriminering, rasism eller kränkande särbehandling. Gatans Vänner är en partipolitiskt och religiöst obunden förening.


© Copyright. All Rights Reserved. Monica Lönnqvist